Activiteitenkalender seizoen 2016 / 2017
   

                                                                                                             
                   9 /  2 /17      Soepavond
                  17/  2 /17   Spelregelwedstrijden zuid 1
                      /  3 /17      Thema avond
                  28/  4 /17   ALV
                      /  5 /17       Rekkertoernooi
                 25 /  6 /17  SeizoensluitingLandelijke COVS
Vanaf 2017 gaat de VCN (landelijke COVS) werken met verschillende commissies die ingevuld gaan worden door leden van regionale COVS verenigingen. Er is nog plaats voor meerdere mensen die in deze commissies plaats willen nemen. Ook is in de JAV aangegeven dat Ben Wirken lid vcn Zuid 1 in maart 2017 zal aftreden. Ook hier is de vraag binnen de vereniging of men zich beschikbaar wil stellen als lid van VCN namens Zuid 1. Voor alle duidelijkheid: de commissies en lid VCN zuid1 zijn geen vervanger van het districtsbestuur. Het VCN-lid zuid 1 is de verbinding tussen de districten en het VCN.


Soepavond
Op donderdagavond 9 februari staat de jaarlijkse soepavond gepland. Heeft u deze datum al vrijgehouden in uw agenda?

Aanstellingen collega’s
Sinds enkele weken worden de aanstellingen van de leden gepubliceerd op onze website www.covstilburg.nl (kop: “wie fluit waar”) en op onze Facebookpagina www.facebook.com/covstilburg. Hier kun je dus zien waar je collega’s komend weekend mogen fluiten.

Beste leden,

Hierbij de nieuwsbrief van de maand januari.

Zaalvoetbal
Net als twee jaar geleden is het zaalvoetbalteam van COVS Tilburg eerste geworden op het zuid 1 zaalvoetbaltoernooi. Het was een spannend toernooi waarbij eerst gedacht werd naast de hoofdprijs te grijpen, maar door het gelijke spel van concurrent Breda in de laatste wedstrijd ging de beker toch naar Tilburg. Hierdoor mag het team in 2018 deelnemen aan het landelijk zaalvoetbaltoernooi. Data en speellocatie volgt nog.

Soepavond
Op donderdagavond 9 februari vindt de jaarlijkse soepavond plaats. Deze zal gehouden worden na afloop van de training en zal rond 21:30 uur beginnen in de kantine van Attila. Dit jaar heeft u de keuze uit erwtensoep of tomatensoep. Uiteraard worden beiden soepen geserveerd met roggenbrood met spek. Voor de bestelling van de lekkernijen zijn wij uw aanmelden graag voor 5 februari tegemoet.

Dartcompetitie 

De ADP COVS Tilburg presenteert het eerste ADP Tilburg Tour. Professionele darters van COVS Tilburg strijden tegen elkaar voor de felbegeerde overwinning en de daarbij behorende eer.

De competitieopzet is vergelijkbaar met de opzet van de tennistoernooien. Tennissers kunnen losse toernooien winnen, maar scoren met hun deelname ook punten voor de ranglijst. Een tennisser kan zo Wimbledon winnen en kan punten voor de ranglijst scoren. De ADP COVS Tilburg organiseert 10 toernooien. Je vindt hieronder de verschillende toernooidata. De nummers 1 t/m 8 van de ranglijst spelen aan het einde van de competitie een Winnaarstoernooi.

We hanteren de gangbare regels van de darts. Dat betekent: we bullen voor de start, we tellen af van 501 en we gooien dubbel uit. We spelen de wedstrijden na de training. Dat betekent dat we zo’n 1,5 uur hebben. We gaan ervan uit dat de opkomst hoog is en spelen elke wedstrijd een best of drie, aanmelden vooraf is niet nodig. Elk toernooi kent een knock-outopzet: als je een wedstrijd verliest, lig je eruit.

Je kunt op deze manier punten scoren voor het competitieklassement:

- deelname: 1 punt

- gewonnen wedstrijd: 1 punt

- gewonnen toernooi: 3 punten

 

Je vindt hieronder het toernooioverzicht. Over het reglement, noch de uitslag valt met de organisatie te corresponderen. 

 

Toernooioverzicht:

Toernooi

Naam toernooi

Datum

1.

Buitenspel

26 januari

2.

Hands

2 februari

3.

Gele kaart

16 februari

4.

Rode kaart

9 maart

5.

Strafschop

23 maart

6.

Cornervlag

6 april

7.

Hi Ha Hondenlul

20 april

8.

Terugspeelbal

11 mei

9.

Wedstrijdformulier

18 mei

10.

Middenstip

1 juni

Slot

Winnaarstoernooi

22 juni